top of page
  • sharivandecraen

Ah, die kleine gelukskes toch.

En toen gebeurde het. Ne knipoog. Van ne total stranger in de koeling van de Colruyt.


Wait. Wacht.


Dit is geen liefdesverhaal. Laat me je daar al niet in teleurstellen. De liefde van mijn leven, die heb ik al gevonden - gelukkig!


Het is wel een verhaal over hoeveel plezier me dat deed. Die ene knipoog.


Ik heb de laatste paar dagen een dipje gehad - misschien ook wel wat meer dan een dipje als ik eerlijk moet zijn. Vandaag besloot ik om weer initiatief te nemen en dingen te doen die me weer productief zouden maken.


Ik zou niet focussen op de grote dingen, want dan zou ik mogelijks de moed opgeven nog voor ik eraan begon. In de plaats daarvan ging ik aan de slag met de kleinste dingetjes en stelde me ook effectief tevreden daarmee. Wie het kleine niet eert ...


En het is op zo'n momenten dat er niet veel gebeurt, maar je je er toch tevreden mee stelt dat de goei dingen gebeuren. De dingen die je opbeuren en je in staat stellen om de grootse dingen vroeg of laat opnieuw te confronteren. In ieder geval - zo gaat het bij mij.


Ik ben een visueel denker en ik zie alles graag groots en shiny. Mogelijks is dat omdat ik in mijn vorige job met Grote budgetten en fancy agencies mocht samen werken en mijn zoetste - professionele - dromen effectief realiteit konden worden. Uiteraard vragen die zoete dromen veel werk en heb ik nu niet meer het team dat ik vroeger had. Daardoor kan ik me er helemaal in verliezen. Het enige dat me dan helpt is te focussen op die kleine dingen - pietluttigheden op het eerste zicht. Achteraf zou ik eerder van kleine successen spreken. Of zelfs kleine gelukskes.


God, ik heb er zelfs een mantra voor: "alle kleine dingen leiden tot mijn grote succes". Haha - ook ik vind dat soms wel eens stom. Maar hey, het werkt wel.


En vandaag was 1 van die gelukskes dus naar de winkel gaan. En voila. Smos. Ik kreeg er een knipoog bij.


Vond ik die man knap?

Was ik er toe aangetrokken?

- Nee, helemaal niet.


Vond ik dat plezant?

- Reken maar van Yes. En ik denk dat hij het ook wel plezant vond. Alleszins moedig.


En het feit dat zo een klein gebaar, zo een impact op mijn humeur kon hebben - en mogelijks ook op het zijne. Dat maakte mij gelukkig. Ma echt gelukkig. En als ik gelukkig ben. Dan gij ook!


Kon ik nu maar knipogen - ha.

Dan zou ik ook u die gelukskes kunnen gunnen.


Ik zal mijn best doen er iets anders op te vinden.You attract what you desire.

Vergeet dat maar niet.


Ik was op zoek naar die kleine dingskes die leidden tot mijn grote succes.

Ik werd gelukkig van die knipoog, kreeg er een hele resem leuke ideeën van en heb ze allemaal neergepend.


Amen. Halleluja. Peace out.


En nu, allemaal knipogen maar.129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page